Πρόσβαση στην Καρδαμύλη

Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ 4 διαφορετικών τρόπων την πρόσβασή του στην περιοχή: με πούλμαν της Διοργάνωσης από Αθήνα και Πάτρα, οδικώς με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ και αεροπορικώς φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, για όσους συμμετέχοντες είναι από το εξωτερικό και από εκεί με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ στην Καρδαμύλη.

 Οδικώς

Σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι συνδέουν πλέον την Καλαμάτα με την Αθήνα, την Πάτρα και όλα τα υπόλοιπα αστικά κέντρα της Ελλάδας. Από την Καλαμάτα, η απόσταση μέχρι την Καρδαμύλη είναι μόλις 35km, σε μια διαδρομή που το μάτι του ταξιδιώτη δε χορταίνει την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 275km. Η πιο άνετη και γρήγορη επιλογή είναι η εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου και Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας, μια εύκολη διαδρομή που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Στη διαδρομή, θα συναντήσετε στο σύνολο 5 σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και αντίστοιχους σταθμούς διοδίων.

Από την Καλαμάτα, που αποτελεί το συγκοινωνιακό κέντρο της περιοχής, η πρόσβαση ακόμη και προς το πιο μικρό χωριό της Μεσσηνίας είναι εύκολη. Με το αυτοκίνητο, η απόσταση Καλαμάτα- Καρδαμύλη είναι περίπου 40 λεπτά.

Συγκοινωνία

Στην περίπτωση που επιλέξετε να έρθετε στην Καρδαμύλη με τη συγκοινωνία, το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας είναι από τις πιο ασφαλείς επιλογές. Διαθέτει στο ημερήσιο πρόγραμμα πλήθος δρομολογίων από την Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Τα οχήματα του ΚΤΕΛ διασφαλίζουν μια άνετη διαδρομή και εύκολη πρόσβαση στον προορισμό σας. Από την Καλαμάτα, μπορείτε να φθάσετε Καρδαμύλη είτε συνεχίζοντας με το ΚΤΕΛ, σε μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 1 ώρα, είτε με κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Η διαδρομή με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ διαρκεί περίπου 3 ώρες. Καθημερινά είναι προγραμματισμένα 12 δρομολόγια για την πρόσβαση από την Αθήνα (σχεδόν ανά μία ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις 06:00).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ εδώ.

Αεροπλάνο

Η πρόσβαση με αεροπλάνο στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας προτιμάται συνήθως από επισκέπτες από το εξωτερικό. Το αεροδρόμιο Καλαμάτας  δέχεται πλήθος πτήσεων τσάρτερ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συνδέεται και με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η σύνδεση με αεροπλάνο με την Αθήνα δεν είναι συνήθης, καθώς η οδική σύνδεση των δύο πόλεων είναι σύντομη και άνετη.

Αν επιλέξετε την πρόσβαση στη Μεσσηνία με αεροπλάνο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως το όνομα IATA του αεροδρομίου Καλαμάτας είναι KLX και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από την πόλη, ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και την Μεσσήνη , πάνω στην εθνική οδό Καλαμάτας – Πύλου, δυτικά των σιδηροδρομικών γραμμών και δίπλα στον ποταμό Πάμισο.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:
Σταθμός ΚΤΕΛ Αθηνών: +30 210-5233810, +30 210-5134293
Σταθμός ΚΤΕΛ Καλαμάτας: +30 27210-22581, +30 27210-23145
Υπηρεσία Πληροφόρησης – Δρομολόγια: 14505

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις σχετικά με τον αγώνα!

Παρακαλούμε περιμένετε…

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Καλή αντάμωση στην Καρδαμύλη

Δυτική Μάνη, ΤΚ 24022, Μεσσηνία, Πελοπόννησος
Τεχνικές Πληροφορίες Αγώνα - Νίκος Κωστόπουλος6979985913 Πληροφορίες Γραμματείας - Σοφία Φιλέα6940541541
Taygetos Challenge © 2024 Developed by D3 Solutions
0

Επιλεγμένοι Αγώνες

Quantity: 0 Items: 0
Δεν έχετε επιλέξει αγώνα
No Product in the Cart!
€0.00