Το πρόγραμμα του Taygetos Challenge, περιλαμβάνει 4 + 1 Αγώνες στους οποίους μπορείτε να συμμετέχετε:

  • Marathon 37km (+Vertical)

  • Experience 20km (+Vertical)

  • Basic 10km (+Vertical)

  • Fun 5km

  • Vertical 650m αθροιστικά, σε συνδυασμό με κάποια από τις παραπάνω διαδρομές

Όλες οι εγγραφές και οι πληρωμές συμμετοχών υποβάλλονται αυστηρά online στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα. Μπορείτε να επιλέξετε τον αγώνα που προτιμάτε καθώς και να προχωρήσετε σε online εγγραφή εδώ.

Μπορείτε να καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό συμμετοχής στον αγώνα με τους τρόπους που θα βρείτε εδώ (λινκ στους τρόπους πληρωμής).

Μέχρι την ημερομηνία λήξης των εγγραφών, επιστρέφεται όλο το ποσό συμμετοχής στον αγώνα. Μετά από την καταληκτική ημερομηνία εγγραφών, το ποσό δεν επιστρέφεται.

Όλοι οι αθλητές, των οποίων η εγγραφή έχει γίνει ηλεκτρονικά με επιτυχία, παραλαμβάνουν τον αριθμό τους από τη γραμματεία του αγώνα.

Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο παλιό σχολείο της Καρδαμύλης κάτω από την κεντρική πλατεία και θα είναι ανοιχτή για την εγγραφή και εξυπηρέτησή σας την Παρασκευή 17:00 – 21:00, το Σάββατο 09:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 και την Κυριακή 06:00 – 07:30 πριν το αγώνα.

Η εκκίνηση για τους αγώνες Marathon, Experience, Basic & Fun που θα λάβουν χώρα την Κυριακή το πρωί, δίπλα από το χώρο της γραμματείας του αγώνα, κάτω από την κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης.

Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες της περιοχής θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σας εξυπηρετήσουν.

Χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι οι συνεχείς εναλλαγές κλίσεων οι οποίες εξαντλούν χωρίς να το καταλαβαίνεις και είναι ο λόγος για τις κράμπες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι μετά τη μέση του αγώνα, παρόλο που η εποχή που γίνεται ο αγώνας δεν είναι ζεστή. Επίσης, αν και η διαδρομή έχει πολλές εναλλαγές εδαφών, το κυρίαρχο στοιχείο είναι η πέτρα, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι βρισκόμαστε στη Μάνη, το Βασίλειο της πέτρας!

Η διαδρομή Marathon έχει 6 σταθμούς ανεφοδιασμού οι οποίοι βρίσκονται κάθε 5-6 χιλιόμετρα και προσφέρουν, νερό, αλμυρά, και γλυκά snacks. Οι πιο αργοί αθλητές θα ήταν σωστό να έχουν μαζί τους ένα μπουκάλι μισού λίτρου, λίγα τζελάκια και μερικά χάπια ηλεκτρολυτών, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την προσπάθειά τους.

Τα ίδια ισχύουν και για τη  μικρότερη διαδρομή των 20k, όπου υπάρχουν 4 σταθμοί ανεφοδιασμού.

Η οργάνωση δεν έχει υποχρεωτικό εξοπλισμό, συστήνουμε όμως για λόγους ασφαλείας, ένα ελαφρύ αντιανεμικό, σφυρίχτρα, τροφή ανάγκης 200-300 θερμίδων και κινητό τηλέφωνο. Αναφορικά με το οικολογικό αποτύπωμα του αγώνα και την προστασία του περιβάλλοντος θα ήταν χρήσιμο να φέρετε μαζί σας το παγούρι σας.

Οι Κάθετοι αγώνες είναι πολύ διάσημοι στο εξωτερικό με τη διαφορά ότι η υψομετρική τους είναι 1000m και οι ελίτ αθλητές χρειάζονται πάνω από 30 λεπτά για την ολοκλήρωσή τους. Ο Κάθετος της Καρδαμύλης είναι μόνο 150 μέτρα και δεν πρέπει να τον φοβάται κανείς αφού ο μέγιστος χρόνος προσπάθειας δεν ξεπερνάει τα 7-8 λεπτά για τους πιο αργούς. Εκτός της πρωτοτυπίας και της δυνατότητας να έχετε ένα γεμάτο αγωνιστικά διήμερο, είναι το στοιχείο που τονίζει το Challenge στον τίτλο του αγώνα. Οι νικητές βγαίνουν από το συνδυασμό των αποτελεσμάτων, ενώ δίνεται η ευκαιρία σε όλους να δουν πολύ δυνατές μάχες και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τα οποία ξεκινούν αμέσως μετά τους μεγάλους.

Πετρόκτιστα μονοπάτια,κομμάτια με μαλακό χώμα, καλντερίμια, δασικοί δρόμοι, φαράγγια και γραφικά χωριά εναλλάσσονται συνεχώς και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή θέα στις χιονοσκέπαστες κορυφές δεν σας αφήνουν ούτε μία στιγμή αδιάφορους. Προτείνουμε ένα γερό trail παπούτσι, με καλή απόσβεση και προστασία των δαχτύλων.

Τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους αθλητές το επιθυμούν, πρέπει να παραδοθούν λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στο χώρο της γραμματείας

Μετά τον τερματισμό, η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων γίνεται με τη βοήθεια των εθελοντών.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα σας εδώ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις σχετικά με τον αγώνα!

Παρακαλούμε περιμένετε…

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Καλή αντάμωση στην Καρδαμύλη

Δυτική Μάνη, ΤΚ 24022, Μεσσηνία, Πελοπόννησος
Τεχνικές Πληροφορίες Αγώνα - Νίκος Κωστόπουλος6979985913 Πληροφορίες Γραμματείας - Σοφία Φιλέα6940541541
Taygetos Challenge © 2024 Developed by D3 Solutions
0

Επιλεγμένοι Αγώνες

Quantity: 0 Items: 0
Δεν έχετε επιλέξει αγώνα
No Product in the Cart!
€0.00