Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή καλωσορίζουμε στην ομάδα της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Taygetos Challenge 2023 την Μαρία Πολύζου, Μαραθωνοδρόμο, προπονήτρια και κάτοχο του ρεκόρ Ελλάδας στο μαραθώνιο δρόμο!

Η «οικογένεια» του Taygegtos Challenge υποδέχεται με ενθουσιασμό την Μαρία Πολύζου με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες με σκοπό την προαγωγή της αθλητικής κουλτούρας, την ανάπτυξη ενός υγιούς τρόπου ζωής, την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, την διαχείριση και εξέλιξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και της ευρύτερης περιοχής στην οποία διεξάγεται το Taygetos Challenge.

Η Μαρία Πολύζου, προπονήτρια και συγγραφέας, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, προσφέρει κάθε χιλιόμετρο στον συνάνθρωπο για να υποστηρίξει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ως αστείρευτη πηγή έμπνευσης και παρακίνησης, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ορεινού τρεξίματος προσελκύοντας νέους δρομείς για να γνωρίσουν τις προκλήσεις και την ασφάλεια στους αγώνες ορεινού τρεξίματος στην πανέμορφη ελληνική φύση τόσο μέσα από τα αγωνίσματα των Fun 5χλμ και Basic 10χλμ όσο και των 20χλμ και 37χλμ.

Επιπλέον, η ανάδειξη της ομορφιάς του Ταϋγέτου και της περιοχής της Μάνης, ως αθλητικός προορισμός για ξένους αθλητές ορεινού τρεξίματος είναι κοινό μας όραμα και στόχος.

Δήλωση Μαρίας Πολύζου :
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή η συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή Taygetos Challenge ενός αγώνα που έχει αποδείξει ότι προχωράει με μία δυναμική και πατάει κορυφές! Ο 12ος αγώνας Taygetos Challenge που θα διεξαχθεί στιςTaygetos Challenge  25-26/3/2023, θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία μας και οι λάτρεις του βουνού και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία απίθανη δρομική εμπειρία , πάνω από όλα με ασφάλεια , καθώς ο αγώνας τηρεί όλες τις προδιαγραφές και κατά αυτό τον τρόπο θα απολαύσουμε την διαδρομή μέσα σε μία πραγματική φυσικού κάλους ομορφιά.
Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας ανυπομονούμε να βρεθούμε στην εκκίνηση στις  25-26/3/2023.»

Αθλητικό βιογραφικό της Μαρίας Πολύζου

  • Η Μαρία Πολύζου OLYMPIANS, – ΠΡΟΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ είναι η πρώτη Ελληνίδα που αγωνίστηκε σε μαραθώνιο δρόμο, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα το 1996.

  • Υπήρξε πρωταθλήτρια επί είκοσι συναπτά έτη και κάτοχος του ρεκόρ Ελλάδας, στο μαραθώνιο δρόμο, ρεκόρ που διατηρείται μέχρι και σήμερα με 2:33:40.

  • Κατέχει την καλύτερη ελληνική επίδοση στην αυθεντική διαδρομή Μαραθώνας- Αθήνα με χρόνο 2:39:10 από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1997, όπου κατέλαβε και την 12η θέση.

  • Είναι κάτοχος του Πανελλήνιου Ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο με χρόνο 1:13:31 από το 1998

  • Κατέκτησε το Πρώτο Χρυσό Βαλκανικό Μετάλλιο σε Μαραθώνιο Δρόμο, σημειώνοντας Βαλκανικό Ρεκόρ τρέχοντας στην Κωνσταντινούπολη το 1990. Προς τιμήν της ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος μέσα στην πόλη.

  • Κατέρριψε 14 Πανελλήνια Ρεκόρ, σε διάφορες αποστάσεις.

  • Έχει τρέξει πάνω από 50 μαραθώνιους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει ακόμα να αγωνίζεται.

  • Τον Ιούλιο του 2010 επανέλαβε ένα άθλο της Παγκόσμιας ιστορίας. Στην επέτειο των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, διάνυσε, τρέχοντας την απόσταση από την Αθήνα στην Σπάρτη, ξεκουράστηκε μία ώρα, και πήρε, τρέχοντας πάλι, τον δρόμο της επιστροφής. Στην Ακρόπολη πρώτα και από εκεί στο τύμβο των πεσόντων στον Μαραθώνα. Σε εφτά ημέρες η Μαρία, διένυσε 524 χιλιόμετρα, απόσταση που αντιστοιχεί περίπου σε 13 μαραθωνίους (42χλμ). Αυτός είναι ο Φειδιππίδειος Άθλος, και η Μαρία Πολύζου είναι η μοναδική γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που κατάφερε να τον επαναλάβει.

  • Ανακηρύχτηκε Πρέσβειρα του Μαραθωνίου Δρόμου το 2009.

  • Είναι τελειόφοιτη του ΤΕΦΦΑ ΑΘΗΝΩΝ

  • Υπήρξε Διευθύντρια του Μουσείου Μαραθωνίου δρόμου

  • Είναι προπονήτρια μεγάλων αποστάσεων και έχει προπονήσει πάνω από 5000 δρομείς τα τελευταία χρόνια. Έχει δημιουργήσει την δική της ομάδα την MARATHON TEAM GREECE by Maria Polyzou η οποία έχει βραβευθεί από φορείς και συλλόγους για την δράση της στο πρόγραμμα αθλητισμός και κοινωνική αλληλεγγύη «42.195»

www.mariapolyzou.com

leave a comment

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις σχετικά με τον αγώνα!

Παρακαλούμε περιμένετε…

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Καλή αντάμωση στην Καρδαμύλη

Δυτική Μάνη, ΤΚ 24022, Μεσσηνία, Πελοπόννησος
Τεχνικές Πληροφορίες Αγώνα - Νίκος Κωστόπουλος6979985913 Πληροφορίες Γραμματείας - Σοφία Φιλέα6940541541
Taygetos Challenge © 2024 Developed by D3 Solutions
0

Επιλεγμένοι Αγώνες

Quantity: 0 Items: 0
Δεν έχετε επιλέξει αγώνα
No Product in the Cart!
€0.00